Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 mai 2012

Meditatia cu Lumina


Există un mare număr de tehnici spirituale de creştere a luminozitătii fiinţei umane, care mai de care mai complexe, mai rigide şi mai descurajatoare. În realitate, nu exerciţiile epuizante şi complexe au cea mai mare eficacitate, ci cele simple şi făcute din inimă.
Åžtim că inima este un “cuptor” sau un transformator de energii extrem de important ÅŸi tocmai de aceea o putem folosi în umplerea corpului nostru cu lumină. MeditaÅ£ia luminii este extrem de simplă ÅŸi plăcută, poate fi făcută oricând, de către oricine. Nu este rezervată iniÅ£iaÅ£ilor sau persoanelor cu capacităţi extraordinare, nu este un mare mister, este gratuită ÅŸi poate fi făcută ori de câte ori este nevoie, neavînd efecte nedorite.
Puteti folosi acest tip de meditatie :
- inaintea unei zile de lucru,
- atunci cind va simtiti obositi si lipsiti de energie, sau cind simtiti ca sinteti incarcati negativ
- inainte de culcare,
- inaintea unei intilniri importante,
- atunci cind stiti ca plecati in locuri aglomerate (se stie ca in locurile foarte aglomerate – supermarketuri, aeroporturi etc. – “amalgamul” energetic este foarte puternic, si nu intotdeauna incarcat de pozitivitate),
- atunci cind aveti usoare dureri de cap etc.
Va voi spune in continuare, cum procedez eu; fiecare dintre voi este liber sa aleaga momentul zilei sau locul unde doreste sa faca aceasta meditatie, dupa cum simte. Nu uitati, ca singurii care punem restrictii si piedici, sintem noi insine!
Eu practic acest tip de meditatie, fie seara, fie dimineata, in lumina rasaritului de soare. Obisnuiesc ca inainte inceperii meditatii sa fac o baie sau un duÅŸ (este recunoscut faptul ca apa are proprietatea de a ne curata energetic, de asemeni); uneori aprind betisoare parfumate sau tamiie; rostesc apoi o rugaciune si abia apoi folosesc meditatia cu Lumina (daca simtiti nevoia, puteti asculta muzica relaxanta pe parcusul acestei meditatii). Mai folosesc acest tip de meditatie in momentul in care sint intr-o biserica sau manastire. Energiile din orice lacas de cult sint deosebit de benefice si puternice.
Repet: fiecare dintre voi este liber sa isi creeze spatiul cel mai benefic si reconfortant, atunci cind practica orice tip de meditatie.
Este important pentru cei care sint la inceput de drum in practica meditatiei, ca exista citeva elemente esentiale:
- respiratia
- vizualizarea etapelor din cadrul meditatiei (folositi-va la maximum imaginatia pe care o aveti fiecare dintre voi)
- relaxarea totala a corpului.
Incercati pe cit posibil sa nu fiti deranjati de telefoanele mobile, de persoane care intra in camera voastra etc.
Cum procedam:
Vă aşezaţi comod, fie întinşi pe spate, fie şezînd cu spatele drept, şi încercaţi să vă liniştiţi mintea, lăsînd la o parte stressul, gândurile şi grijile de peste zi.
Vă îndreptaţi atenţia asupra nărilor şi felului în care aerul curat intră în organism, apoi vă gândiţi la plămâni şi la felul în care se umplu şi se golesc de aer. Apoi ne gândim că fiecare respiraţie alimentează plămânii şi pune în mişcare inima, care purifică sângele şi aduce energie fiecărei celule a corpului nostru. Fiecare respiraţie alimentează inima şi astfel întreg corpul, atât fizic cât şi energetic. VIZUALIZATI acest lucru.
După câteva respiraÅ£ii cu un ritm relaxat ÅŸi profund, vom cere în mod conÅŸtient lumină: “Cer Divinităţii Lumină Albă ÅŸi curată atât cât îmi este necesar, aici ÅŸi acum”.
Vom percepe Lumina intrând în nări odată cu aerul, prin plămâni şi de acolo în sânge, purificînd fiecare organ, fiecare ţesut, fiecare celulă, expirînd tot ceea ce nu ne trebuie: toxine, frici, emoţii negative, griji şi alte impurităţi, fie venite din noi, fie de la alţii.
Odată umpluţi pe interior cu Lumină Albă, putem trece la partea a doua a exerciţiului. Avînd destulă Lumină Albă în interior, vom inspira în continuare Lumină, dar vom expira tot lumină, cu care ne vom umple aura. Vom crea în jurul nostru un ou sau o sferă de energie care cu fiecare expiraţie se va umple cu o lumină blândă, albă, care va curăţa toate corpurile noastre subtile de ceea ce am acumulat.
După ce am terminat de umplut atât corpul cât şi aura noastră, ne putem opri sau merge mai departe, umplînd întreaga cameră si casa cu Lumină.
Vizualizarea Luminii Albe in jurul vostru si in jurul altora – precum si in jurul Pamantului – este a o metoda minunata de inaltare spirituala.
Când simÅ£im că este destul, iar necesarul a fost satisfăcut, vom mulÅ£umi sursei universale pentru Lumina daruita ÅŸi vom medita la darul pe care l-am primit, conform principiului “cere ÅŸi Å£i se va da”.
Veţi simţi fiecare organ sănătos, luminos şi odihnit, veţi simţi puritatea adusă de această Lumină, ca după un duş revigorant ce ne purifică de tot ceea ce am adunat, vom vedea sau simţi culorile aurei noastre mai vibrante şi mai strălucitoare decât curcubeul, infinite ca sclipiri şi nuanţe, curgînd armonios şi circulînd de jur împrejur în mod natural, fără piedici.
Respiraţi cu nările, respiraţi cu plămânii, cu inima, cu întreg corpul şi cu întreg sufletul atât cât aveţi nevoie!
Fie ca mereu Lumina sa fie cu voi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu