Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 mai 2012

CANCER, CHIRURGIE SI … REIKI de Kathie Lipinski, sora medicala


Mai toata lumea cunoaste macar o persoana care a avut cancer. Majoritatea oamenilor au suferit cel putin o operatie in timpul vietii lor. In acest articol, as dori sa va prezint o modalitate diferita de a privi problema cancerului si/sau a operatiei.
Atat cancerul cat si operatia pot da nastere sentimentului de teama – teama de moarte, teama de mutilare sau teama de schimbare a stilului de viata cu care o persoana este obisnuita. Vestea ca trebuie sa suferi o operatie chirurgicala sau ca ai cancer este un eveniment ce da nastere la sentimente, ganduri, senzatii fizice ca si la punerea sub semnul intrebarii a legaturii noastre cu o entitate superioara.
Metodele pe care medicina occidentala intelege sa le folosesca in astfel de cazuri sunt tratarea simptomelor sau “indepartarea” problemei. Aceste solutii creeaza noi dezechilibre in organism deoarece acesta incearca sa se adapteze noilor medicamente si efectelor lor secundare, sau indepartarii unei parti din corp, astfel schimbandu-se modul in care acesta functioneaza. “Tratamentul” creeaza deseori probleme in plus de rezolvat. De exemplu, chimioterapia sau tratamentele cu raze sunt adevarate otravuri pentru organism.
O cale diferita de abordare a problemei cancerului sau operatiei este Reiki-ul. Ca straveche tehnica orientala de vindecare, Reiki ajuta la echilibrarea corpului, are efect la nivel fizic, emotional, mental si spiritual, poate calma emotiile, atenua sau indeparta durerile, calma o minte nelinistita si poate ajuta o persoana sa-si regaseasca spiritualitatea. Deasemenea ajuta corpul sa se elibereze de toxine, grabind si intarind capacitatea de autovindecare a acestuia. Poate usura durerile celui supus chimioterapiei sau tratamentelor cu raze.
In practica mea intalnesc multe persoane cu cancer in diferite stadii, inainte de operatie sau care se afla in tratament, persoane care se pregatesc pentru diferite tipuri de operatii.
Cateva femei au venit la mine pentru a le pregati in vederea unei histerectomii. In ce consta aceasta pregatire? Se realizeaza cateva sedinte Reiki inaintea operatiei. Acest lucru curata si intareste organismul care va fi afectat de operatie.
Cei care au fost tratati cu Reiki inainte de operatie, au observat ca au mai putine dureri, pierderi minime de sange in timpul operatiei si pot sta pe propriile picioare imediat dupa aceasta.
Dupa operatie sedintele Reiki pot continua cateva saptamani, lucru care grabeste si sprijina procesul de vindecare. La control, doctorii deseori spun “ce repede te-ai vindecat. Nu stiu ce-ai facut dar continua tot asa.” Cei cu care am lucrat si care in prezent fac chimioterapie sau tratament cu raze, mi-au spus ca tratamentul Reiki ii ajuta sa se simta mai bine.
Reiki ii poate ajuta sa indeparteze toxinele datorate tratamentului, sa-si calmeze emotiile si sa-i ajute sa poata continua in aceste momente dificile ale vietii lor. Unii pacienti mi-au spus ca dupa tratamentul Reiki senzatiile de voma si greata s-au diminuat. Tratamentul Reiki este benefic deasemenea si celui(celor) care au grija de persoanele aflate in suferinta.
Despre efectul pe care il poate avea energia vindecatoare asupra unei persoane care sufera o interventie chirurgicala s-a scris si in cartea Juliei Motz “Hands of Life”. Aceasta a lucrat la sectia de chirurgie a Spitalului Presbiterian Columbia din New York cu dr. Metmet Oz, chirurg specializat in operatii de inima. Despre ei s-a scris pentru prima data in New York Times, in august 1995, ca reprezentand o “sinteza extraordinara a tehnologiei medicale de ultima ora si a stravechii intelepciuni vindecatoare”.
In carte, domnisoara Motz ofera o perspectiva asupra “corpului total nepregatit pentru ce urmeaza sa se intample” si arata ca “nimeni nu i-a multumit corpului, fie in parte fie ca un intreg, pentru curajul de a se supune acestei torturi”. Asa incat, daca urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala sau va pregatiti sa tratati cancerul prin metodele medicale obisnuite, ganditi-va la corpul Dvs. Cum il puteti intari si ajuta sa se vindece de pe urma viitoarei experiente? De ce sa nu va indreptati atentia si asupra stravechii metode de vindecare Reiki? Corpul, mintea si spiritul Dvs. va vor multumi pentru ajutorul acordat in decursul procesului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu