Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 mai 2012

Cine poate invata Reiki


Pentru Reiki nu este nevoie să ai aptitudini sau capacităţi speciale. Este accesibil tuturor, indiferent de varstă, sex, pregătire şcolară sau profesională, religie sau naţionalitate. Nu este necesară o altă practică spirituală prealabilă.

Totuşi, tehnica Reiki nu poate fi învăţată din carte. Capacitatea de transmitere a acestei energii se dobândeşte prin
acordajele primite de la un Maestru. Aceste acordaje sunt de fapt nişte ritualuri străvechi de binecuvântare, de împuternicire spirituală, care activează şi curăţă canalul de energie, prin care va putea curge energia Reiki.

Practica Reki nu aduce schimbări nedorite în viaţa noastră. Nu este nevoie să ne retragem din activităţile noastre obişnuite de zi cu zi, să renunţăm la cercul nostru de prieteni. Practica Reiki nu ne aduce nici un fel de obligaţii sau de restricţii. Dimpotrivă, ne ajută să ne depăşim limitele pe care ni le impunem noi înşine sau ceilalţi, deoarece Reiki ne ajută să ne acceptăm pe noi înşine dar şi pe ceilalţi, la un nivel profund, real.

Foarte important:
Practicarea Reiki nu aduce modificări programului nostru zilnic şi aşa foarte aglomerat. Avem nevoie de câteva minute să ne energizăm şi putem să o facem oriunde: acasă, în maşină, în mijlocul de transport în comun, la birou, la cinema... DEOARECE NU AVEM NEVOIE DECÂT DE MÂINILE NOASTRE şi de intenţia de a ne energiza.Foarte important: practicarea Reiki nu aduce modificări programului nostru zilnic şi aşa foarte aglomerat. Avem nevoie de câteva minute să ne energizăm şi putem să o facem oriunde: acasă, în maşină, în mijlocul de transport în comun, la birou, la cinema... DEOARECE AVEM NEVOIE DOAR DE MÂINILE NOASTRE şi de intenţia de a ne energiza.

Astfel, Reiki va aduce un plus de fericire în viaţa noastră alături de familie, prieteni, colegi şi cei pe care îi dorim alături de noi. Indiferent de domeniul în care activăm, în sănătate sau psihologie, în învăţământ, în industrie sau construcţii, în domeniul financiar, în administraţia publică, în agricultură etc, practica Reiki ne va ajuta să ne desfăşurăm activitatea cu entuziasm, bucurându-ne în fiecare clipă de realizările noastre, de micile sau marile succese pe care le avem în fiecare zi. Tot Reki ne va ajuta să trecem peste insuccese, minimizând sau chiar eliminând efectele stresului.

Reiki nu interferează cu religia pe care o practicăm, indiferent de tipul ei, şi nici cu alte practici spirituale. Deci Reiki nu are implicaţii religioase fiind practicat pe tot mapamondul de credincioşi ai diverselor religii. Mai mult chiar, Reiki va stimula practica noastră religioasă de bază, întărindu-ne credinţa în Divinitate. Înlăturând stresul sau tensiunea nervoasă, amplificându-ne energia forţei vitale, se va îmbunătăţi şi viaţa noastră spirituală.

Dacă nu practicăm nici o religie în mod frecvent, Reiki nu ne va obliga să o facem, dar este posibil să devenim mai curioşi asupra a tot ceea ce înseamnă istoria şi dezvoltarea credinţelor religioase din lume şi să dorim să aflăm mai multe informaţii despre acestea.


Este important să conştientizăm faptul ca suntem un univers complex şi că viaţa noastră, la nivel holistic, se desfăşoară pe mai multe planuri: plan fizic, plan mental, plan emoţional, plan energetic, plan spiritual... În lumea noastră modernă ne-am obişnuit să acordăm atenţie doar unora dintre aceste planuri, în special planurilor fizic - prin interesul nostru faţă de tot ceea ce înseamnă material - şi planului mental - mintea noastră, cu precădere partea ei logică, raţională, ne-a devenit stăpân.
Am ales astfel să renunţăm, conştient sau inconştient, la părţi importante din noi înşine. Cum ar fi dacă cineva v-ar cere să folosiţi doar o mână deşi le aveţi pe amândouă... cum ar fi să nu vă mai folosiţi... să spunem... stomacul?! Şi totuşi exact aşa procedăm: trăim doar cu o parte din universul nostru pentru că am uitat să fim noi, întregi... Totuşi, practicând tehnica Reiki sau alte tehnici asemnănătoare avem şansa să ne reîntregim, să ne redescoperim, să ne simţim un TOT, un ÎNTREG.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu