Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 iunie 2012

Un interviu cu Mikao Usui By Vlad T. Popescu ⋅ February 19, 2008


De ce am făcut publice aceste lucruri
(explicaţia fondatorului, Mikao Usui)
Este o veche tradiţie ca, atunci când cineva descoperă o artă secretă, să o păstreze în cadrul familiei, pentru a asigura viitorul descendenţilor săi. Nu o împarte cu ceilalţi. Dar este o modă învechită, din vremuri apuse. În timpurile moderne, fericirea se bazează pe viaţa şi munca în comun, pe dorinţa de dezvoltare socială. Din acest motiv, nu voi permite ca lucrurile să rămână numai în interiorul familiei mele.
Metoda mea este în întregime originală, nicăieri în lume nu mai există aşa ceva. Cu toate acestea doresc să o împărtăşesc oamenilor, în beneficiul tuturor. Toţi au potenţialul de a primi acest dar spiritual, unitatea între trup şi suflet, binecuvântarea divină.
Metoda este originală, bazată pe puterea spirituală a universului. Prin această putere, o persoană devine mai întâi sănătoasă, pe urmă mintea i se calmează şi viaţa devine mai fericită.
În zilele noastre, avem nevoie să ne îmbunătăţim viaţa, atât nouă cât şi celor din jurul nostru, să-i eliberăm şi pe ceilalţi de suferinţele fizice şi emoţionale.
Din această cauză, cunoaşterea mea o pun la dispoziţia celorlalţi.
Î: Ce este Usui Reiki Ryoho?
R: Din fericire, am primit şi înţeles principiile Împăratului Meiji. Omenirea trebuie să-şi descopere propria cale, trebuie să trăim în acord cu aceste principii. Trebuie să învăţăm să ne întărim corpul şi sufletul. Mai întâi ne vindecăm sufletul, apoi şi trupul va fi sănătos. Când sufletul este sănătos, trupul va deveni în mod automat sănătos. În acest fel, sufletul şi trupul se vor afla în armonie şi vom fi împăcaţi şi mulţumiţi cu viaţa noastră. Ne vom vindeca pe noi şi pe ceilalţi şi vom adânci fericirea noastră şi pe a celorlalţi. Acesta este scopul Usui Reiki Ryoho.
Î: Este Usui Reiki Ryoho precum hipnoza, terapiile Kia Jutsu (utilizarea vocii pentru a exprima şi concentra energia Ki), Shinko Ryoho (terapie spiritual-religioasă), sau altele, asemănătoare, numai că poartă un alt nume?
R: Nu, nu. Nu există nici o asemănare cu aceste metode. După mai mulţi ani de riguroasă disciplină spirituală, am descoperit acest secret de natură spirituală: o metodă de a elibera trupul şi sufletul.
Î: Este atunci o terapie spirituală?
R: Da, am putea să-i spunem şi astfel. Dar este şi o terapie a trupului, din moment ce energia Ki şi lumina radiază din corpul practicantului – mai ales prin palme, ochi şi gură. Aşadar, dacă îmi concentrez privirea, sau suflu, sau ating zona afectată, dureri precum cele de dinţi, durerile de cap, nevralgiile, colicile, durerile de stomac, tăieturile, vânătăile, arsurile etc. vor trece. Cu toate acestea, afecţiunile cronice nu sunt atât de uşor de tratat – este nevoie de timp. Dar chiar şi după un singur tratament apar efecte pozitive. Cum poate explica medicina acest fenomen? Ei bine, realitatea este mai spectaculoasă decât ficţiunea. O să fii de acord dacă o să vezi cu ochii tăi rezultatele. Chiar şi cei care nu cred nu pot să ignore rezultatele.
Î: Trebuie să crezi în Usui Reiki Ryoho pentru ca vindecarea să aibă loc?
R: Nu, nu este o metodă psihologică, aşa cum sunt psihoterapia sau hipnoza. Cum nu se bazează pe sugestie, credinţa sau supunerea nu sunt necesare. Nu contează dacă ai îndoieli sau chiar refuzi să crezi în aşa ceva. Ca exemplu, funcţionează şi asupra copiilor foarte mici şi asupra celor care sunt foarte bolnavi şi inconştienţi. Poate că numai unul din zece crede în metoda noastră înainte să vină la tratament, dar după primul tratament marea majoritate a oamenilor simt beneficiile şi încrederea lor devine mai mare.
Î: Ce se poate vindeca prin Usui Reiki Ryoho?
R: Toate dereglările, indiferent că au origine psihologică sau fiziologică, pot fi tratate prin această metodă.
Î: Usui Reiki Ryoho vindecă numai bolile trupului?
R: Nu, nu vindecă doar problemele fizice – poate vindeca şi obiceiuri proaste şi probleme psihologice, cum ar fi deznădejdea, slăbiciunile de caracter, timiditatea, nesiguranţa şi nervozitatea. Prin această metodă, sufletul îşi identifică natura divină şi doreşte să vindece ce se află în jurul său. Aşa atingem fericirea.
Î: Cum funcţionează Usui Reiki Ryoho?
R: Nu am primit această metodă de la altcineva. Nici nu m-am antrenat şi nici nu am studiat cum să-mi dezvolt puterile supranaturale. În timp ce posteam, am avut o experienţă mistică – am simţit o energie intensă – şi, în timpul acesteia, am realizat că am primit darul vindecării. Aşa că, deşi sunt fondatorul acestei metode, îmi este greu să o explic. Medicii şi învăţaţii au cercetat acest fenomen, dar, până astăzi, nu există o explicaţie ştiinţifică. Într-o bună zi, va exista şi aceasta.
Î: Se folosesc medicamente în Usui Reiki Ryoho? Există efecte secundare?
R: Nu se utilizează medicamente şi nici un fel de aparatură medicală. Doar concentrezi privirea, sufli, pui palmele, atingi sau loveşti uşor. Aşa se face tratamentul.
Î: Pentru a practica Usui Reiki Ryoho, am nevoie de studii medicale?
R: Metoda noastră este una spirituală, transcendentă ştiinţei medicale – nu se bazează pe aceasta. Efectul dorit se obţine prin focalizarea privirii, a suflului, atingerea sau lovirea uşoară a zonei afectate. De exemplu, în cazul unor probleme la cap, tratez capul; pentru boli de stomac, tratez stomacul; pentru probleme ale ochilor, tratez ochii. Nu este nevoie de medicamente amare sau de moxe care îţi ard pielea, dar, cu toate acestea, te însănătoşeşti. Prin aceasta este originală metoda noastră.
Î: Ce cred medicii despre asta?
R: Medicii recunoscuţi au fost cinstiţi în ceea ce au declarat. În zilele noastre, specialiştii în medicina occidentală critică prescrierea abuzivă de medicamente.
Dr. Sen Nagai, de la Teikoku Medical University, spune: „Ca medici, ştim să punem diagnosticul, să înţelegem boala, dar nu ştim, cu adevărat, cum să o tratăm“.
Dr. Kondo spune: „Suntem aroganţi atunci când susţinem că ştiinţa medicală a făcut mari progrese, din moment ce nu reuşeşte să se ocupe de latura psihologică/spirituală a pacientului. Aici trebuie să aşteptăm marile descoperiri“.
Dr. Hara spune: „Este o eroare să tratezi omul, cu cunoaşterea lui spirituală, ca pe un animal. Credinţa mea este aceea că, pe viitor, trebuie să ne aşteptăm la mari transformări în domeniul terapiilor“.
Dr. Kuga spune: „Adevărul este acela că terapeuţii fără pregătire medicală obţin rezultate mai bune decât medicii deoarece terapiile lor ţin seama de caracterul şi de simptomele particulare ale pacientului şi utilizează numeroase tehnici de tratament. Am da dovadă de îngustime a minţii dacă i-am respinge pe aceşti terapeuţi sau am încerca să-i împiedicăm“. (Din revista „Japanese Medical News“.)
Medicii şi farmaciştii recunosc adeseori aceste lucruri şi vin să se pregătească după metodele noastre.
Î: Ce spune guvernul despre asta?
R: În data de 6 februarie, 1922, parlamentarul Teiji Matsushita a interpelat Comitetul pentru Buget cu privire la poziţia acestuia faţă de terapeuţii care practică metode de terapie spirituală şi psihoterapie fără să aibă studii medicale.
Domnul Ushio, membru al comitetului, i-a răspuns: „Cu ceva mai mult de un deceniu în urmă, hipnoza şi alte practici asemănătoare erau considerate a fi demonice, dar în zilele noastre, după cercetări consistente, ele sunt utilizate pentru vindecarea pacienţilor. Este dificil să încerci să rezolvi toate problemele omului prin medicină. Medicii trebuie să utilizeze practicile medicale pentru a trata bolile. Facultatea de medicină nu consideră terapia prin punerea palmelor sau electroterapia ca fiind practici medicale.“
Din această cauză, metoda noastră nu este obiectul reglementărilor din domeniul medical, nici al celor care se ocupă de acupunctură.
Î: Această capacitate de a vindeca apare mai ales la persoanele evoluate spiritual şi nu poate fi dezvoltată prin instruire?
R: Nu, nu-i aşa. Orice fiinţă vie posedă capacitatea spirituală de a vindeca. Lucru adevărat în cazul plantelor, animalelor, peştilor şi insectelor, dar omul – ca punct culminant al creaţiei – posedă cea mai mare putere.
Metoda noastră este o punere în practică a acestei puteri.
Î: Oricine poate primi iniţierea în Usui Reiki Ryoho?
R: Desigur. Bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân, cu studii sau fără – oricine are bun-simţ poate primi în scurt timp această capacitate, de a se vindeca pe sine şi pe ceilalţi.
Am învăţat peste o mie de oameni şi nici unul nu a eşuat în atingerea rezultatului dorit. Chiar şi cei care au primit numai Shoden (gradul întâi) sunt capabili să vindece bolile.
Dacă stăm să ne gândim, pare ciudat că obţinem în aşa scurt timp capacitatea de a vindeca – lucru de obicei atât de dificil pentru oameni. Dar asta este caracteristica metodei noastre spirituale – că învăţăm să facem ceva atât de complicat într-un mod foarte simplu.
Î: Deci pot să-i vindec pe alţii, dar pot să mă vindec şi pe mine?
R: Dacă nu putem să ne vindecăm propriile dezechilibre, cum am putea să-i vindecăm pe ceilalţi?
Î: Cum pot primi Okuden (gradul al doilea), ce implică asta?
R: Okuden constă din mai multe tehnici – Hatsu Rei Ho, atingerea, lovirea uşoară cu palmele, tratamentul la distanţă, vindecarea obiceiurilor/slăbiciunilor etc. Acordăm Okuden discipolilor entuziaşti care, după ce au primit Shoden, au rezultate bune, dau dovadă de caracter şi conduită adecvată.
Î: Există ceva dincolo de Okuden?
R: Da, este nivelul numit Shinpiden.

Interviul este preluat din Reiki Ryoho Hikkei, o lucrare considerată a fi manualul pentru gradul Shoden al cursanţilor de la Usui Reiki Ryoho Gakkai. Se presupune că interviul reproduce cuvintele lui Mikao Usui. Unele surse afirmă că Reiki Ryoho Hikkei este o compilaţie realizată în anii 1970 de Kimiko Koyama, a şasea preşedintă a Usui Reiki Ryoho Gakkai.
Traducere de Vlad T. Popescu
http://sfat.info/revista/un-interviu-cu-mikao-usui.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu